379 products
Sort by
  •  
     
     
Clear
Witgouden ringen

De kleur van een sieraad wordt bepaalt door de samenstelling van de materialen gebruikt. Veel mensen denken dat witgoud en roségoud samen zijn gesteld door een ander materie dan bijvoorbeeld geelgoud. Dit klopt niet helemaal. Sieraden bestaan voornamelijk niet 100% uit goud. Dit zou het product te fragiel maken. Wel worden er materialen toegevoegd, zoals zilver, palladium of koper. Dit bepaalt ook de kleur van het product. Hoe hoger het percentage zilver of palladium, hoe witter het eindresultaat. Het toevoegen van koper resulteert in een roder look, waardoor je rosé gouden sieraden krijgt. Het ontwikkelen van geel, wit of rosé gouden sieraden heet ‘de legering van goud’. 

Witgouden ringen kunnen voor alle omstandigheden gebruikt worden. Het is een tijdloze look die je kunt terugvinden in trouwringenverlovingsringen en aanschuifringen. Witgouden trouwringen en verlovingsringen zie je bijvoorbeeld steeds vaker terugkomen. Het is een trend die de komende jaren niet zal indammen, maar juist zal uitbreiden. Koppels kiezen vaker voor deze uitvoering, omdat het in combinatie met diamanten/stenen extra schittert. Verder matcht het ook goed met overige metalen en stenen. Omdat het wit van kleur is kun je het goed combineren met geel- en roségouden sieraden. 

Voordelen witgoud

Daarnaast hebben witgouden ringen een groter voordeel dan zilveren. Witgouden ringen zijn over het algemeen harder dan zilveren. Voornamelijk aan de hand is dit fijn om te voorkomen dat je sieraden vervormen. Hierdoor is het ook krasbestendiger. Mocht je witgouden ring eenmaal beschadigd zijn, dan is het wel makkelijker op te knappen dan een zilveren ring. Overigens heeft witgoud dezelfde look als platinum. Het voordeel van witgoud over platinum is de prijs, witgoud is over het algemeen goedkoper dan platinum. 

Witgouden ringen bij Diamond Point

Bij witgouden ringen van Diamond Point ontvang je een origineel certificaat. Dit certificaat toont de waarde van het product. Ook geldt bij elk product een wettelijk garantie. Mocht het het ontvangen artikel na een bepaalde periode een fabrieksfout tonen, dan heb je 2 jaar na aankoop recht op garantie. 

Tevens hebben onze witgouden ringen een laagje Rodium. Dit zorgt ervoor dat het sieraad wit blijft en het niet verkleurt. Uiteindelijk bevat het sieraad altijd goud, wat van nature een gele kleur heeft. Dit kan na verloop van tijd doorschijnen bij witgouden sieraden zonder Rodium. Het kan voorkomen dat het laagje Rodium na verloop van tijd eraf “slijt”. Hierdoor kan het geel gouden gloed alsnog doorschijnen. Je kunt hiervoor simpelweg met je sieraad langs het juwelier om een nieuw laagje aan te laten brengen. 

Bij Diamond Point hebben we een groot assortiment aan witgouden ringen. Door op de categorie ‘ringen’ te klikken en vervolgens te filteren op ‘witgoud’, krijg je de gehele assortiment aan witgouden ringen te zien op onze website. Zo zijn een groot deel van onze witgouden ringen voorzien van diamanten. Daarnaast hebben we exemplaren met verschillende soorten en kleuren edelstenen. Ook onze witgouden ringen zijn vervaardigd uit minimaal 14 karaat witgoud. Hierdoor zijn de ringen extra sterk en stevig, waardoor ze bij goed onderhoud levenslang meegaan. 

Onze collecties met witgouden ringen

Wil je een witgouden ring cadeau doen? Dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Witgouden ringen zijn tijdloze sieraden die tijdens elke gelegenheid geschonken kunnen worden. Diamond Point heeft een groot assortiment aan verlovingsringen, sierringen en zegelringen. Zo kun je er zeker van zijn dat er altijd wel een witgouden ring tussen zit die bij jouw wensen aansluit. 

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een klassieke ring? Neem dan een kijkje in onze GroeibriljantHearts&Arrows of Starlight collectie. Wil je liever een trendy ring? Dan zou je de populaire collectie Joy of Little Drops kunnen bekijken voor sieraden gericht op de trenden van nu. Daarnaast zijn witgouden ringen met diamant ook erg populair. 

Al onze witgouden ringen zijn goed te combineren met items uit verschillende collecties. Zo zou je dit kunnen stylen met onze witgouden armbandenwitgouden oorbellen en colliers. Ook zijn al onze witgouden items van verschillende collecties goed met elkaar te combineren. Een witgouden armband van onze Joy collectie past bijvoorbeeld heel mooi met een witgouden diamanten ring uit de Hearts & Arrows collectie. 

Een selectie van ons assortiment aan witgouden sieraden staan ook altijd in de display bij al onze shops in de Bijenkorf filialen. Heb je interesse in een witgouden ring? Maar weet je nog niet welke ringmaat je hebt of ben je nog zoekende naar wat voor model je precies wil. Ga dan langs een van de Bijenkorf filialen om inspiratie op te doen. Onze collega’s helpen je graag verder!